Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) и служители на Украйна постигнаха

...
Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) и служители на Украйна постигнаха
Коментари Харесай

МВФ обявява успех в преговорите с Украйна

Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) и чиновници на Украйна реализираха съглашения на равнище личен състав по отношение на прегледа на мониторинга на програмата с присъединяване на Изпълнителния съвет. Това се споделя в публично изказване, оповестено от пресслужбата на МВФ в петък.

" Това съглашение, което предстои на утвърждение от управлението на МВФ, проправя пътя за започване на полемики по изцяло развита стратегия, подкрепяна от фонда ", се споделя в изказването.

МВФ оцени, че всички високи резултати са реализирани.

" Всички количествени и индикативни цели са изпълнени, както и всички структурни индикатори, обхващащи фискалната политика, ръководството и проблемите на финансовия бранш ", отбелязва Фондът.

Съобщава се, че през 2022 година стопанската система на Украйна се сви с 30%, което се оказа по-малко трагично от предстоящото по-рано, до момента в който инфлацията стартира да се забавя. В същото време краткосрочната вероятност се утежни, в това число заради офанзиви против сериозна инфраструктура.
 МВФ утвърди 4-месечна стратегия за Украйна
МВФ утвърди 4-месечна стратегия за Украйна

Насочена към поддържане на икономическа непоклатимост на фона на войната в страната

Икономиката обаче се приспособява и тази година се чака последователно възобновяване , означават от Фонда.

Според оценките на МВФ фискалната и бюджетна политика на Украйна през 2023 година би трябвало да вземе поради нуждата от увеличение на разноските.

" Укрепването на данъчните доходи, в това число посредством усъвършенствано администриране на приходите и възобновяване на данъчните политики до настройките им отпреди войната, остава приоритет ", се показва в отчета.

Освен това Украйна е изправена пред голяма задача да сътвори фискално пространство за свързани с войната поправки и по-силна мрежа за обществена сигурност.

МВФ акцентира сериозното значение на продължаващата забележителна външна поддръжка за Украйна през 2023 година В същото време украинските управляващи се поучават напъните " за разширение на издаването на вътрешния пазар на облигации да продължат да оказват помощ за обезпечаване на постоянен финансов микс и да отстранен зависимостта от парични финансиране. "

Следващата пълноценна стратегия с поддръжката на МВФ доста ще подкрепи напъните на държавното управление на Украйна по пътя към участие в Европейския съюз, означават от фонда. В този подтекст се обръща внимание на нуждата от придвижване на " самодейностите за промени за повишение на продуктивността и конкурентоспособността на частния бранш ".

" Властите реализират прогрес в промените за подсилване на ръководството, битката с корупцията и върховенството на закона и поставят основите за следвоенен напредък, макар че дневният ред на промените в тези области остава забележителен ", се прибавя в известието.

В същото време се отбелязва, че общественият бранш ще играе значима роля в процеса на възобновяване на Украйна и ограниченията за повишение на успеваемостта и прозрачността на обществените финанси и ръководство ще бъдат сериозни.
 МВФ отпусна още 1,3 млрд $ на Украйна
МВФ отпусна още 1,3 млрд $ на Украйна

Страните сътрудници на Киев са дали гаранции

Както беше обявено, задачата на МВФ организира срещи с ръководителя на Нов български университет Андрий Пишний и министъра на финансите Сергей Марченко, както и с други високопоставени чиновници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР